NAŠA ZGODOVINA

Proizvodnjo plastičnih materialov smo v podjetju Oberč začeli že leta 1978. Proizvodnjo smo začeli kar v domači garaži. 
Slika prikazuje gradnjo proizvode hale leta 1996. Leta 1997 smo se preselili v nove prostore, kjer delujemo še danes.
Proizvodna hala Oberč leta 1997. Slika prikazuje prve 3 stroje za izdelavo plastične folije. 
Osredotočili smo se predvsem na izdelavo foliji in vreč za potrebe industrije. Tako smo lahko do danes postali ponosni partner več kot 300tim slovenskim podjetjem. 
rsz_slika_zgodovina_2_1
Slika prve proizvodnje linije leta 1998. desno na sliki vidite stroje za izdelavo plastičnih foliji, levo pa stroj za izdelavo vrečk. Takrat je proces izdelave vrečke potekal še v enem prostoru. Zaradi širitve proizvodnje, smo program za izdelavo vrečk kmalu prestavili v novo proizvodnjo halo. 
Našo proizvodnjo smo ves čas posodabljali in širili našo ponudbo izdelkov. Danes imamo kar 6 ektruderjev za proizvodnjo BIO, HD, LD in termoskrčljive plastične folije. Prav tako imamo kar 8 strojev, za izdelavo plastičnih vrečk. 
V podjetju Oberč prisegamo na kvaliteto, zato smo z letom 2021 skoraj popolnoma posodobili našo proizvodnjo. Moderna tehnologija in kvalitetni materiali zagotavljajo visoko kakovost izdelkov. 
pexels-alena-koval-886521
Kot proizvajalec plastičnih materialov čutimo veliko odgovornost do okolja. Prav zato smo že v letu 2016 kot eni prvih v Sloveniji začeli z izdelavo BIO razgradljivih materialov. Ta material je naravi popolnoma neškodljiv saj je izdelan iz rastlinskih vlaken in v naravi popolnoma razpade.
Prav tako pa smo dali velik poudarek recikliranju. Naša investicija v sistem za reciklažo nam omogoča, da ves odpad pri proizvodnji ponovno uporabimo. 
Določene plastične vrečke in folije tako izdelamo iz odpadne plastike namenjene za reciklažo. Takšne vrečke puščajo veliko manjši oglični odtis. 
 
 

NAŠA VIZIJA

Naš cilj je še naprej zagotavljati vrhunsko kvaliteto in pester asortima vseh izdelkov. Zelo veliko pozornosti namenjamo razvoju okolju bolj prijaznih produktov, ki so zelo pomembni za trajnostni razvoj celotne panoge. Našo pozornost še naprej usmerjamo v biološko razgradljive in reciklirane materiale. 
S pomočjo napredne tehnologije zremo v boljšo, trajnostno in okolju prijazno prihodnost. 
Verjamemo, da bo naša dolgoletna tradicija v sodelovanju z novim znanjem in vlaganjem v razvoj prinesla odlične rezultate!
pexels-andrea-piacquadio-3760529